• Agenda

 • Uniform

  Bij de bevers en┬ájunioren wordt het uniform gedragen. Deze bestaat uit een blouse, een das, een fluitenkoord en een dasring. Bij de zeeverkenners en wiva loopt iedereen in een blouse met das met in de winter daarover een trui. Daarnaast is het mogelijk een polo van de groep te dragen om in te zeilen of tijdens de kampen te dragen. Het uniform is te verkrijgen via de scoutshop, de truien en polo’s en dassen binnen de groep.

  Het uniform sluit aan bij de gedachte dat iedereen gelijkwaardig is, ongeacht rang of stand, religie of huidskleur. Het is in heel Nederland gelijk, alleen de das verschilt van kleur per groep. Hierdoor zijn bij regionale activiteiten de verschillende groepen makkelijk te herkennen. Onze das heeft de kleuren rood (rechts) en geel (links). Dit zijn de kleuren van Huizum, waar onze vereniging is begonnen.

  De voordelen van het uniform zijn:
  – Gelijkwaardigheid: iedereen heeft ongeveer hetzelfde aan, of je nou rijk of arm bent, wat je geloof of afkomst ook is.
  – Herkenning: aan de kleding is te zien bij welke scoutinggroep je zit.
  – Herinnering: insignes en badges geven aan bij welke evenementen je bent geweest en welke vaardigheden je hebt opgedaan.
  – Praktisch: Het uniform kan tegen een stootje en mag vies worden, iets waar veel alledaagse kleding minder geschikt voor is.

  Als het uniform niet compleet is kunt u altijd extra bijbestellen bij de Scoutshop