• Agenda

 • Wat is scouting?

  Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land, met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers. In Nederland zijn er 1300 verschillende scoutinggroepen; landscouts, zeescouts, luchtscouts, ruiterscouts, scoutingbands en scouting voor gehandicapten. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en voor de natuur, zelfstandigheid en ontplooiing zijn centrale thema’s, allemaal op een leuke en spannende manier uitgevoerd.

  Als je bij scouting zit, maakt huidskleur, geloof of politieke overtuiging geen verschil. Scouting biedt voor iedereen een veilige en leerzame omgeving. En de activiteiten zijn erop gericht dat – naar mate de kinderen ouder worden – de begeleiding afneemt en de zelfstandigheid toeneemt.

  Wat doe je bij scouting?

  Scouting betekent avontuur! Of je nu een zeiltocht maakt met je eigen vlet of Canadees, spannende tocht loopt met kaart en kompas, een enorm vuur stookt en daar heerlijke marsmellows boven bakt, spaghetti kookt, koekjes bakt, touwbruggen of vlotten bouwt, het is allemaal even leuk. Scouting betekent ook dat je veel buiten bent, in de natuur. Bijvoorbeeld om een spel te spelen, zoals levend stratego of zeeslag. Je kunt het zo leuk niet bedenken, of je doet het wel eens bij scouting.

  Soms ga je een keer fietsen, of zwemmen.

  Eén keer per jaar ga je een hele week lang op zomerkamp, om daar allerlei spannende avonturen te beleven en hartstikke leuke spelen te doen. Met de Hemelvaart wordt er met alle Friese watergroepen een gezamenlijk kamp gehouden. Af en toe zijn er ook regionale activiteiten, zoals Baden Powell wandeltocht, zwemwedstrijden, volleybalwedstrijden. Deze activiteiten doe je in Friesland met samen met een heleboel andere kinderen die lid zijn van scouting.