• Agenda

 • Vrijwilligers

  Leiding

  Nieuwe leiding is altijd welkom bij onze groep. Ben je 18 jaar, vind je het leuk om actief met kinderen bezig te zijn op en rond het water, neem dan gerust contact op met onze groepsbegeleider via emielvdvegt@gmail.com Scoutingervaring is niet perse noodzakelijk.

  Stage: onze groep staat open voor mensen die een stage plek zoeken voor hun opleiding. Het is dan wel noodzakelijk dat je wekelijks de zaterdagochtend of -middag beschikbaar bent. Je krijgt alle medewerking die je nodig hebt om je stage voldoende af te kunnen ronden. Belangstelling? Ook dan kun je contact met ons opnemen via emielvdvegt@gmail.com

  Aannameprocedure
  Na ontvangst van uw aanvraag zal er een gesprek plaatsvinden alvorens u ingeschreven kan gaan worden als leiding en/of vrijwilliger. Bij dit gesprek zal altijd minimaal één bestuurslid aanwezig zijn.
  Daarnaast zal er dan een VOG aangevraagd moeten worden conform het huishoudelijk regelement. Na een positieve gesprek en een VOG kan er gestart worden als leiding en/of vrijwilliger.

  Loodsen en plusscouts

  Loodsen zijn de leden tussen 18 en 21 jaar. Begeleiding of leiding kennen ze niet meer, ze zijn voor zichzelf verantwoordelijk. Loodsen kunnen er zelf voor kiezen of ze elkaar wekelijks treffen of maandelijks. Sommigen loodsen besluiten om mee te gaan draaien als leiding. Daarnaast ondersteunen ze de overige speltakken en helpen ze met het onderhouden van het gebouw en de materialen.

  Plusscouts is voor scouts die boven de 21 jaar zijn en geen leiding wil worden, maar zich nog wel op één of andere manier willen inzetten voor scouting. Dit kan binnen de eigen groep zijn maar ook bij regio- of landelijke activiteiten.

  Ouders

  Ouders die betrokken willen zijn bij de groep van hun kinderen, zijn bij ons aan het goede adres. Maandelijks maken diverse ouders in toerbeurt het gebouw schoon, we hebben ouders die heerlijke hapjes verzorgen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, ouders die helpen met straten, groenonderhoud, ouders die flyeren, mee helpen bij het aanleren van de vaarregels op het water en ouders die in het bestuur zitten. Kortom; elke energieke ouder kan zijn of haar talent(en) inzetten bij onze groep!

  Tot ziens bij de Duco van Martena!