De zeeverkenners bestaan uit een gezellige groep jongens en meisjes tussen 11 en 15 jaar. Iedere week komen zij op zaterdag van 10:00 – 14:00 bij elkaar op het Avondsterweg 11a te Leeuwarden, om te varen, te spelen en lol te maken.

De zeeverkenners bestaan op dit moment uit een groep van 13 kinderen, met een mix van jongens en meisjes. Deze groep is onderverdeeld in twee groepjes, die wij bakken noemen. Iedere bak heeft een eigen lelievlet. Dat is een stalen boot, die gelukkig tegen een stootje kan. Aan het hoofd van deze bakken staan een bootsman en kwartiermeester, die ervoor zorgen dat alles in de bak soepel verloopt.

Het jaar bij de zeeverkenners is onderverdeeld in twee seizoenen: het zomer- en het winterseizoen. In de zomer gaan de zeeverkenners zoveel mogelijk het water op in hun boten om te roeien, zeilen en wrikken (waarbij je je boot vooruit beweegt met één riem). Behalve rondjes varen, doen we ook iedere week spellen op het water, waarbij de vaarkunsten van de zeeverkenners goed van pas komen. Aan die vaarkunsten wordt dan ook hard gesleuteld, iedere zaterdag.

In het zomerseizoen wordt er nog een stuk meer verkend dan alleen onze regio. Zo gaan de zeeverkenners twee keer per jaar op kamp, met Hemelvaart en in de zomer, en vinden er regelmatig activiteiten plaats met andere (water)scoutinggroepen in de regio. Het hoogtepunt van ieder jaar is natuurlijk het zomerkamp, wanneer de zeeverkenners een week lang met elkaar op pad gaan.

In het winterseizoen zijn we druk bezig om onze boten weer klaar te maken voor de zomer. Ieder jaar moeten de boten namelijk onderhouden worden, om ervoor te zorgen dat er in de zomer weer flink mee gevaren kan worden. De bakken doen dit in principe zelf, hoewel de leiding meestal wel zo vriendelijk is om mee te helpen.

Daarnaast wordt er in de winter gewerkt aan zeiltheorie, zodat de zeeverkenners in het zomerseizoen veilig het water op kunnen en zelfs kunnen proberen om hun zeildiploma (CWO) te halen. Verder is er in de winter natuurlijk ook alle ruimte voor spelletjes. Zo veel mogelijk buiten, maar als het een keer slecht weer is worden er ook binnen allerlei spellen gespeeld.

Natuurlijk hoeven de zeeverkenners niet alles zelf te doen. Een team van leiding zorgt ervoor dat er iedere week weer leuke activiteiten op het programma staan.

En zo vullen de zeeverkenners hun jaar. Wil jij een keer mee komen kijken bij ons? Kom dan langs op zaterdag op het Avondsterweg 11a te Leeuwarden.

Overvliegweekend oktober 2021

Zomerkamp 2021

X

    Neem contact met ons op.