• Agenda

 • Agenda

  Denk erom dat je altijd goede warme kleren en zo nodig een regenpak ( dus ook een regenbroek) aan doet zolang we zeilen. Eventueel leg je droge kleren op het gebouw, mocht je erg nat worden. Verder is het aan te raden een tonnetje mee te nemen waar je je spullen in kunt doen die absoluut niet tegen water kunnen en het tonnetje goed dicht te draaien. Neem bij voorkeur geen mobiel of andere waardevolle spullen mee. De groep is bij vermissing hiervan niet verantwoordelijk.

  De opkomst duurt  van 14.00 -17.15 uur. In de winter is het raadzaam om warme kleding aan te trekken en eventueel een overal mee te nemen ivm het onderhoud van de boten.

  De zeeverkenners hebben een aantal vaste activiteiten in de agenda staan. Natuurlijk zijn deze niet ieder jaar hetzelfde en bedenken we ook regelmatig wat nieuws.

  CWO zeilen

  Sommige opkomsten werken we aan het zeilniveau van de kinderen. Dit kan in de vorm van praktijk zijn, maar in de winter zullen we ook aandacht besteden aan de theorie. Een aantal keer per jaar is er in de regio een theorie examen voor CWOIII, en zijn er praktijk examens voor CWOIII. CWOI en CWOII mogen we zelf afnemen.

  NHW

  NHW staat voor de ‘Noordelijk Hike Wedstrijden’, traditioneel gehouden in het eerste weekend van de herfstvakantie.

  Dit is eigenlijk een landscouting activiteit, maar voor ons zeker niet minder leuk. De leiding gaat mee als posthouder en de kinderen kunnen zich inschrijven voor verschillende hikes met leuke thema’s. Een erg leuke activiteit waarin de andere scouts leert kennen en lekker met je eigen groepje zelfstandig je gang kunt gaan. Zo slaap je in je eigen tentje, en kook je je eigen potje. En natuurlijk moet je zelf  jouw weg vinden van post naar post. Verdwaald? Geen nood, er is altijd nog de noodenvelop! Maar dat kost je wel punten… Er zijn hikes voor verschillende leeftijden, en er is ook een beginnershike. Zo is er voor iedereen wat.

  Zie ook www.nhw.nl voor meer informatie.

  Sinterklaas

  Elk jaar helpen zowel de junioren als de zeeverkenners bij de intocht van Sinterklaas in in de Prinsentuin. De zeeverkenners dragen hun steentje bij door gezellig mee te varen met de boot. Altijd weer gezellig tussen al die Pieten. En natuurlijk is er chocomel en pepernoten. Kleed je warm aan en doe gezellig mee!

  Boot Holland

  Elk jaar zijn we een zaterdag te vinden bij BOOT HOLLAND in het WTC-Expo in Leeuwarden. De scouts kunnen hun ogen uitkijken op dit evenement. En als je theezakjes-race goed speelt, kun je nog leuke en handige dingen ruilen!

  Eusk

  Met hemelvaart is er het regionale waterkamp: “EUSK”. Dit is een waterkamp samen met zeeverkenners uit Drachten, Sneek en Wolvega. Samen met de dolfijnen, zeeverkenners, loodsen en staf is het 4 dagen gezellig. De zeeverkenners kunnen grote spellen met alle boten spelen, de dolfijnen kanoen en doen andere leuke spelletjes met z’n allen, en de loodsen verzorgen de kampkrant en springen daar waar nodig is bij. ‘s Avonds als de kinderen in hun tent liggen gaat de bar open. Overdag is er de Toko, waar je snoep, drinken en tosti’s kunt kopen voor een prikje. Toch wel echt een van de hoogtepunten van het jaar!

  Bikkeltocht

  Jaarlijks organiseren we de bikkeltocht. Dit is een tocht vanuit de Prinsentuin over de Dokkumer Ee, via Bartlehiem en Aldtsjerk naar het clubgebouw. We varen deze bikkeltocht samen met de groepen van Sneek en Drachten. Elke boot mag zeilend, roeiend, wrikkend en jagend voortbewogen worden. Natuurlijk is het een wedstrijd; elk jaar is het de vraag welke groep de befaamde bikkeltrofee mee mag nemen. Tot nu toe heeft Sneek alle jaren gewonnen, wie brengt daar het eerst verandering in?

  Dag/avond opkomsten

  Zo nu en dan organiseren we ook dagopkomsten. Zo hebben we extra veel tijd om te zeilen, of om vlotten te maken, of om te mountainbiken, of te schaatsen in de winter. Een nachtelijke zeiltocht, een kampvuur, het kan allemaal! Ook een avond-opkomst komt wel eens voor. Zo hebben we de afgelopen jaren de laatste opkomst van het jaar gegourmet en een thema-avond georganiseerd.

  Weekendkampen

  Af en toe houden we een weekendkamp, hierin gaan we zeilen, roeien, varen en lekker kamperen. Zelf je tent leren opzetten en leren koken. Soms slaap je zelfs in je boot. De weekendkampen vinden eigenlijk altijd plaats op de Friese wateren. Soms blijven we op één plaats, maar we kunnen natuurlijk ook een trektocht organiseren… En vaak met leuke thema’s.

  Zomerkamp

  De eerste week van de basisschoolvakantie is er het zomerkamp. Een week lang zijn we te vinden op de Friese wateren. In 2010 zijn we zelfs in Denemarken op kamp geweest! Het zomerkamp staat vooral voor één week volop gezelligheid!

  Klusdag

  Een keer per jaar is er de klusdag. Deze dag wordt georganiseerd door het bestuur. Leden, ouders, vrienden en familie kunnen zo allemaal een steentje bijdragen voor de groep. Vele handen maken licht werk! Er wordt geschilderd, schoon gemaakt, tegels gelegd, vlaggenmasten opgezet en vele andere dingen. U bent van harte welkom!